Rekrytering pågår: Empatisk, drivande och kreativ medarbetare sökes till Kraftens hus i Borås

Uppdatering 2022-10-18: REKRYTERING PÅGÅR Tack för alla ansökningar! Vi har nu påbörjat urvalsarbetet för att hitta vår nya kollega. Föreningen Kraftens hus i Borås söker dig som vill vara med […]
blue and brown steel bridge

Uppdatering 2022-10-18: REKRYTERING PÅGÅR

Tack för alla ansökningar! Vi har nu påbörjat urvalsarbetet för att hitta vår nya kollega.

Föreningen Kraftens hus i Borås söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla verksamheten för cancerberörda i Borås. Kraftens hus i Borås är en fysisk mötesplats för cancerberörda – som är initierad av och drivs tillsammans med cancerberörda. Vi vänder oss till alla cancerberörda, vuxna och barn som antingen har fått en cancerdiagnos eller är berörd som närstående, efterlevande, arbetsgivare eller vän.

Vi erbjuder emotionellt, socialt, fysiskt och praktiskt stöd under och efter sjukdomsprocessen i form av föreläsningar, samtal, yoga, promenader, målning mm.

Vi samverkar med andra samhällsaktörer och civilsamhället och kompletterar den cancerrehabilitering som sker inom hälso- och sjukvården. Vi bidrar därmed till nya kunskaper och innovativt lärande om cancerberördas behov och hur dessa kan mötas samt medverkar till hälsofrämjande åtgärder inom cancerområdet.

Kraftens hus Borås drivs som ideell förening. Föreningens arbete utgår ifrån respekt för alla människors lika värde och är religiöst och politiskt obunden. Basfinansiering av verksamheten kommer från Västra Götalandsregionen.

Vi är tre personer som arbetar deltid i verksamheten. Dessutom har vi volontärer som bidrar med både kunskap och tid.

Vi söker en ny medarbetare som ska finnas med i den dagliga verksamheten och möta cancerberörda som befinner sig i olika faser i livet. Du ska kunna delta i samtal med cancerberörda både enskilt och i grupp. Du ska också ansvara för sociala medier, web och kommunikationsmaterial. Om du har kompetens och intresse finns det möjlighet att utveckla andra aktiviteter inom uppdraget.

Kvalifikationer

  • Vård- och/eller omsorgsutbildning på gymnasie- eller högskolenivå och erfarenhet av arbete inom cancervården eller med egen cancererfarenhet som patient/närstående.
  • Grundläggande IT-kunskaper och god förmåga att hantera bokningssystem och kommunikationskanaler såsom sociala medier, hemsida och informationsmaterial
  • Svenska i tal och skrift
  • God förmåga att möta människor i kris

Personliga egenskaper

  • God empatisk förmåga
  • Kreativitet och nyfikenhet
  • Initiativförmåga
  • Förmåga till samarbete, en ”teamspelare”

Arbetstiden är förlagd till vardagar dagtid, men tjänstgöring kan förekomma kvällstid vid enstaka tillfällen.

Anställningsform: Halvtid samt till att börja med visstidsanställning under 6 månader.

Vi erbjuder ett utvecklande och roligt arbete med stora möjligheter!

Mer information

Carina Mannefred, verksamhetsledare Kraftens hus Sjuhärad, mobil 070-606 7000

Ralph Harlid, ordförande i föreningen Kraftens hus Sjuhärad, mobil: 070816 3100

Skicka ansöksökningshandlingar till sjuharad@kraftenshus.se, märk mejlet med Ansökan tjänst. 

Sista ansökningsdag 2022-10-10

Varmt välkommen med din ansökan!