Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hantverkstad för dig som vill sy, sticka, virka och fika

10 oktober @ 13:30 - 16:00

Gratis

Hantverkstad för dig som vill sy, sticka, virka och fika tillsammans

Kom och var med i vår Hantverkstad du som vill sy, stick, virka och fika tillsammans! Välkommen du som vill lära dig, du som gjort olika hantverk för länge sedan och vill ha hjälp, inspiration att komma igång igen. Tillsammans inspirerar vi varandra, löser klurigheter i stickmönster och återbrukar ett par trasiga jeans till en väska, lagar hål i fickor eller lägger upp gardiner. Det blir fika runt 15-tiden med något gott och hembakat av May.

Vi som håller i Hantverkstad är Marie på Kraftens hus och de kunniga
volontärerna Ulla och Stina båda med gedigen erfarenhet inom olika hantverk. Vi har tillgång till två symaskiner och vi har lite material. Vi har också förberett enkla och mindre modeller att sticka eller virka som du kan välja för att lära dig. Det finns lite garner till dessa och några stickor, virknålar att låna. Ta gärna med något eget, något redan påbörjat och de tillbehör du behöver för att sy som tråd mm.

I våras påbörjade vi ett projekt med att virka mormorsrutor som ska bli en filt i Kraftens hus egna färger. Vi har många rutor kvar att virka så vi välkomnar alla att komma förbi och virka en ruta även vid andra dagar och tider!

Hantverkstad är öppen för dig som är cancerberörd, drabbad eller närstående, viss materialkostnad kan tillkomma. Det kommer finnas fika till självkostnadspris.

Har du frågor, hör gärna av dig sjuharad@kraftenshus.se eller 0722 25 92 98

NÄR: Tisdagar ojämna veckor kl. 13.30 – 16.00 
VAR: Kraftens hus i vårt Kreativa rum, Träffpunkt Simonsland, vån. 6 i Borås

12/9 – Tema stickning och virkning – Ta med eget eller lär dig virka/sticka med det material vi har, kanske virka någon mormorsruta till vår egen Kraften hus filt
26/9 – Tema sy en handdduk till ugnslucka
10/10 – Tema sy, laga, ändra – ta med det du behöver för att använda symaskin eller sy för hand och som alltid kan du välja att sticka, virka mormorsrutor eller hjälpa oss stoppa hjärtkuddar

Vi återkommer med ytterligare teman framöver…. Kanske har du någon idé eller önskemål?
Vi ses även 24/10, 7/11, 21/11, 5/12

Anmälan till en av de 10 platserna gör du här på hemsidan. Du kan anmäla dig till ett tillfälle i taget för att ge fler möjligheten  att vara med.
Anmälan till nästa tillfälle öppnar upp först dagen efter detta tillfälle, onsdag kl. 10

Detaljer

Datum:
10 oktober
Tid:
13:30 - 16:00
Kostnad:
Gratis

Plats

Kraftens hus Sjuhärad
Viskastrandsgatan 5, vån 6
Borås, Västra Götaland 506 30
Visa Plats-webbplats