Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hantverkstad för dig som vill sy, sticka, virka och fika

2023-12-05 @ 13:30 - 16:00

Gratis

Hantverkstad för dig som vill sy, sticka, virka och fika tillsammans

Kom och var med i vår Hantverkstad du som vill sy, stick, virka och fika tillsammans! Välkommen du som vill lära dig, du som gjort olika hantverk för länge sedan och vill ha hjälp, inspiration att komma igång igen. Tillsammans inspirerar vi varandra, löser klurigheter i stickmönster och återbrukar ett par trasiga jeans till en väska, lagar hål i fickor eller lägger upp gardiner. Det blir fika runt 15-tiden med något gott och hembakat av May.

Vi som håller i Hantverkstad är Marie på Kraftens hus och de kunniga
volontärerna Ulla och Stina båda med gedigen erfarenhet inom olika hantverk. Vi har tillgång till två symaskiner och vi har lite material. Vi har också förberett enkla och mindre modeller att sticka eller virka som du kan välja för att lära dig. Det finns lite garner till dessa och några stickor, virknålar att låna. Ta gärna med något eget, något redan påbörjat och de tillbehör du behöver för att sy som tråd mm.

I våras påbörjade vi ett projekt med att virka mormorsrutor som ska bli en filt i Kraftens hus egna färger. Vi har många rutor kvar att virka så vi välkomnar alla att komma förbi och virka en ruta även vid andra dagar och tider!

Hantverkstad är öppen för dig som är cancerberörd, drabbad eller närstående, viss materialkostnad kan tillkomma. Det kommer finnas fika till självkostnadspris.

Har du frågor, hör gärna av dig sjuharad@kraftenshus.se eller 0722 25 92 98

NÄR: Tisdagar ojämna veckor kl. 13.30 – 16.00 
VAR: Kraftens hus i vårt Kreativa rum, Träffpunkt Simonsland, vån. 6 i Borås

12/9 – Tema stickning och virkning – Ta med eget eller lär dig virka/sticka med det material vi har, kanske virka någon mormorsruta till vår egen Kraften hus filt
26/9 – Tema sy en handduk till ugnsluckan eller laga, ändra och återskapa det du tar med dig
10/10 – Tema sy, laga, ändra – ta med det du behöver för att använda symaskin eller sy för hand
24/10 – Tema sy ögonkuddar – ta med bomulls eller linnetyg. Vi har linfrön och en del bomullstyger till självkostnadspris.
21/11 – Tema göra egna bivaxdukar – ta med eget bomullstyg, gärna använt, lite tunnare t.ex. från ett påslakan bitar som är ca 25, 20, 16 cm i diameter. Vi har bivax och några bomullstyger om du inte vill ta med eget  – till självkostnadspris
 5/12 – Tema virka mormorsrutor eller ta med eget det du vill virka, sticka eller sy/laga/ändra

Anmälan till en av de 10 platserna gör du här på hemsidan. Du kan anmäla dig till ett tillfälle i taget för att ge fler möjligheten  att vara med.
Anmälan till nästa tillfälle öppnar upp först dagen efter detta tillfälle, onsdag kl. 10

Detaljer

Datum:
2023-12-05
Tid:
13:30 - 16:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,