Vanliga frågor

Vem är Kraftens hus till för?

Alla som på något sätt är berörda av cancer, som patient, närstående, vän, arbetsgivare, kollega etc.

Vem får delta på aktiviteterna?

Du ska vara cancerdrabbad eller cancerberörd för att delta på aktiviterna.
Helst ser vi att du är medlem.

Vad kostar det att delta på aktiviteterna?

Det är kostnadsfritt att delta på alla aktiviteter. Vissa gånger betalar man för material som används i aktiviteten till självkostnadspris.

Måste man vara medlem för att ta del av aktiviteter och besöka Kraftens hus?

Nej.

Om jag bor utanför Borås, är jag välkommen då?

Ja, alla som är cancerberörda är välkomna till Kraftens hus Sjuhärad.
Kraftens hus finns även i Stockholm och snart även i Göteborg om det skulle passa bättre för dig.

Kan jag ta med mina barn till Kraftens hus?

Ja, alla är välkomna till Kraftens hus, oavsett ålder. Vi har leksaker, spel och böcker som passar för barn och ungdomar i alla åldrar.

Jag har inte varit på Kraftens hus och undrar hur det fungerar?

För dig som inte varit hos oss ännu har vi NYfika för NYfikna på fredagar kl. 11 Du hittar aktuella datum under Aktiviteter. Då har vi satt av en stund för ett möte i lugn och ro där vi kan berätta om vår fina verksamhet till dig som på något sätt berörs av cancer, som närstående eller drabbad.

Givetvis är du också alltid välkommen att komma förbi under våra öppettider.

Hör gärna av dig innan så vet vi att du kommer och kan svara på eventuella frågor sjuharad@kraftenshus.se eller 072-225 92 98

Har ni speciella aktiviteter för närstående?

Alla aktiviteter är öppna för alla cancerberörda. Vi har även samtalsgrupper specifikt för t.ex. närstående, efterlevande.
Finns det behov av att samla en speciell grupp såsom närstående gör vi gärna det. Hör gärna av dig om det är något du saknar eller behöver sjuharad@kraftenshus.se!

Kan jag bli volontär på Kraftens hus Sjuhärad?

I vår verksamhet är volontärer en mycket viktig del för att vi som ideell förening ska kunna både genomföra och utveckla vårt stöd och olika aktiviteter för cancerberörda. Här kan du läs mer om att  Bli volontär på Kraftens hus Sjuhärad, där du också kan anmäla ditt intresse!

Du är också välkommen att anmäla ditt intresse via mejl till sjuharad@kraftenshus.se. Vi kommer att kontakta dig för ett samtal!

Vad kan man göra på Kraftens hus?

Till Kraftens hus kommer en för att träffa andra i samma situation. En möjlighet att möta andra med liknande erfarenheter. Vi har olika typer av aktiviteter exempelvis målning, hantverk, fika promenader, samtalsgrupper, yoga mm.

På vår hemsida under Aktiviteter kan du läsa mer om hur verksamheten utvecklas och vilka aktiviteter vi erbjuder. Har du förslag på aktiviteter eller behov så kan du gärna mejla oss på sjuharad@kraftenshus.se!

När är det öppet?

Vi har öppet måndagar och fredagar 09:00–15:00, tisdagar och onsdagar 09:00-16:00 och torsdagar 13:00-19:00 (torsdagar stängt i juni och augusti)

Röda dagar och helgdagar har vi stängt – Ändrade öppettider i vår kalender

Om jag känner att jag behöver prata med någon, kan man göra det på Kraftens hus?

Ja, du kan prata med oss som arbetar på Kraftens hus, någon volontär eller någon annan cancerberörd, drabbad eller närstående. Vi har också samtalsgrupper för olika grupper såsom t.ex. cancerdrabbade, närstående, efterlevande. 
Vill du ha enskilda samtal hänvisar vi till t.ex. kurator inom vården, samtalsstöd inom Svenska Kyrkan.