Fysiskt stöd på Kraftens hus i Borås är efterfrågat

Fysiskt stöd på Kraftens hus i Borås är efterfrågat. Forskning har visat på att fysisk aktivitet under och efter cancerbehandling har positiva effekter för den cancerdrabbade i form av minskad cancerrelaterad trötthet, minskade biverkningar av cancerbehandling, ökat välmående och förbättrad behandlingstolerans. Av denna anledning fokuserar Kraftens hus på att både sprida kunskap och information genom föreläsningar och erbjuda aktiviteter med detta tema.

Forskning har visat på att fysisk aktivitet under och efter cancerbehandling har positiva effekter för den cancerdrabbade i form av minskad cancerrelaterad trötthet, minskade biverkningar av cancerbehandling, ökat välmående och förbättrad behandlingstolerans. Av denna anledning fokuserar Kraftens hus på att både sprida kunskap och information genom föreläsningar och erbjuda aktiviteter med detta tema.

Snart startar både bad, yoga, och cirkelträning upp igen efter sommaren här i Borås. Våra promenader är redan igång.

På grund av stor efterfrågan kommer det i höst bli en del förändringar på möjligheten att boka bad och vissa yogapass. Vi kommer liksom övriga Kraftens hus ge de cancerdrabbade som är i störst behov av dessa fysiska aktiviteter företräde. Men om det finns lediga platser, kan dessa bokas dagen före se respektive aktivitet.

Sköna rörelser i Rehab badet på fredagar kl. 11 kommer i första hand att erbjudas till dig som är cancerdrabbad och under behandling eller rehabilitering. Även du som har fortsatta besvär eller begränsningar efter avslutad cancerbehandling/rehabilitering är välkommen att delta.

Yoga på måndagar kl. 11 kommer i första hand att erbjudas till dig som är cancerdrabbad och under behandling eller rehabilitering. Även du som har fortsatta besvär eller begränsningar efter avslutad cancerbehandling/rehabilitering är välkommen att delta.

Yoga på vissa torsdagar kl. 17:30 erbjuds för alla cancerberörda – både nyligen drabbade och de som har sin cancerbehandling längre tillbaka eller är närstående.

Cirkelträning på Friskis&Svettis onsdagar kl. 13:15 är som tidigare öppet för alla cancerberörda – drabbade och närstående – drop-in ingen anmälan

Promenader tisdagar kl. 14:00 är som tidigare öppet för alla cancerberörda – drabbade och närstående – ingen anmälan – Vill du samåka bokar du plats på hemsidan.

Du är alltid välkommen att höra av dig om något är oklart eller om du har frågor!

Carina, Marie och May

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner