Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skriva tillsammans – sätta ord på tankar och upplevelser

2023-10-10 @ 15:00 - 16:30

Gratis

Skriva tillsammans – sätta ord på tankar och upplevelser

Kom och var med för att “Skriva tillsammans – sätta ord på tankar och upplevelser” där du kommer få möjlighet att öva och bli inspirerad att skriva. Att skriva kan hjälpa till att hantera och bearbeta händelser som har ägt rum. Skriva är ett sätt för oss att hantera svåra situationer och känslor som en egen skrivterapi. Oavsett om man är van att skriva eller inte. 

Olika teman presenteras vid varje skrivtillfälle om man själv inte har någon specifik idé. Vi erbjuder tips, exempel och övningar för hur man skriver mer bildligt, talande och gripande, beroende på vilken typ av text man skriver. Självklart är det endast idéer och ingenting man måste följa. För en annan kan det vara trevligt att träffas och så kallat “skräp-skriva”, bara kladda runt och se vad som kommer fram. 

Att skriva av sig behöver inte innebära att man måste skriva om saker man själv varit med om utan kan också handla om att testa på skrivandet överlag. Skriva den där berättelsen som du länge funderat på eller att träna på grammatiken, synonymer och dylikt. 

Det är också ett fantastiskt sätt att spara dina tankar och ord för dig själv. Det finns även möjlighet till feedback, vi kan dela med oss med varandra och utveckla vårt skrivande. Oavsett om du vill skriva en dagbok, berättelse eller självbiografi så är alla typer av skrifter välkomna.

Johanna kommer att finnas tillgänglig för att ge tips, förslag och eventuellt ge feedback, om sådant önskas. “Jag är ingen svensklärare” påpekar Johanna. Våra tillfällen är mest ett sätt att hantera egna minnen, känslor, tankar och idéer.

Det finns papper/block och penna på Kraftens hus men du får gärna ta med eget. Vill du hellre skriva på egen dator, padda eller mobiltelefon går det också bra att ta med. 

Var: Kraftens hus Sjuhärad
När: Tisdagar ojämna veckor kl. 15.00 – 16.30 ( 10/10, 24/10, 7/11, 21/11 och 5/12 )
Vi startar med en fika till självkostnadspris för den som önskar och därefter närmar vi oss skrivandet och orden.

Anmälan till en av de 8 platserna gör du här på hemsidan. Du kan anmäla dig till ett tillfälle i taget för att ge fler möjligheten  att vara med. Anmälan till nästa tillfälle öppnar upp först dagen efter detta tillfälle, onsdag kl. 10

Jag hoppas du vill följa med in i ordens terapi tillsammans med oss!

Välkommen säger Johanna och Leine

Johanna heter jag och är 21 år. Våren 2022 fick jag akut lymfatisk leukemi, blodcancer. Skrivande och läsande har alltid varit en stor del av mitt liv. Ett sätt för mig att hantera och bearbeta allting som har hänt är att skriva ner det på min dator. Oftast får ingen läsa det, utan det ligger där ostört för endast mina ögon. Även om ingen läser det så skapar det en trygghet att jag delar med mig av någonting privat till någon annan, även om det råkar vara min dator. 

Leine är volontär och styrelsemedlem i Kraftens hus Sjuhärad och fick lungcancer 2013. Precis som Johanna tycker hon om att skriva och att göra det tillsammans. 

 

Detaljer

Datum:
2023-10-10
Tid:
15:00 - 16:30
Kostnad:
Gratis

Plats

Kraftens hus Sjuhärad
Viskastrandsgatan 5, vån 6
Borås, Västra Götaland 506 30
+ Google Map
Visa Plats-webbplats